Lut Van Schoors

Mijn naam is Lut Van Schoors (°1955).

Samen met Chantal geef ik vorm en inhoud aan onze Duopraktijk voor Leven en Welzijn.

Als je op deze pagina kijkt ben je waarschijnlijk op zoek naar iemand die je kan bijstaan. Je voelt je niet goed in je vel of er is iets pijnlijks gebeurd, je bent niet meer echt jezelf of reageert anders dan anders, je wereld staat op z’n kop of heeft gewoon alle glans verloren. Je hebt het gevoel dat je wel wat ruggensteun kunt gebruiken.

Allemaal maken we moeilijke gebeurtenissen en periodes mee in ons leven en bij mij hadden die vooral  te maken met overlijden. Omdat ik wilde begrijpen wat er met mij gebeurde en op zoek ging naar de beste manier om ermee om te gaan, heb ik veel gelezen over verlies en rouw. Na verloop van tijd was het een logische stap om daarrond opleidingen te gaan volgen. En zo heb ik, met wat ik zelf heb beleefd en met wat ik er over leerde, al heel wat mensen kunnen helpen.

Verlies kent vele vormen en wordt natuurlijk niet alleen tot een overlijden beperkt. Eigenlijk kun je de meeste problemen waar mensen mee te maken krijgen zien als een vorm van verlies, en zó kijk ik er ook naar.

Want

  • door een scheiding of een relatiebreuk verlies je je partner of zelfs je gezin
  • een moeilijk leven kan je de weg doen verliezen
  • door een ziekte kun je je gezondheid verliezen
  • als je niet meer kunt genezen verlies je soms alle hoop
  • door op te groeien in een complexe gezinssituatie, kun je de kern van wie jij bent verliezen
  • in een nieuwe levensfase verlies je dikwijls een belangrijke rol
  • door je vele verplichtingen verlies je soms het contact met jezelf of met je geliefde
  • fysiek of geestelijk misbruik kan ervoor zorgen dat je je basisvertrouwen verliest
  • door ontslag verlies je je werk – en alles wat daarbij komt

Uit ervaring weet ik hoe dergelijke verliessituaties energie vreten, hoe ze je verdoofd, verdrietig, moedeloos en prikkelbaar kunnen maken. Hoe je wanhopig kunt verlangen om weer wat houvast en vreugde te voelen.
Maar ik heb even goed ervaren dat het mogelijk is om als een ander en wijzer mens uit zo’n verlies te komen en om opnieuw geluk en voldoening in het leven te vinden.
Als jij daar ook naar op zoek bent, dan kan ik voor jou een verschil maken.
We vertrekken daarbij vanuit jouw ervaring en leggen samen een traject af naar heling, op jouw manier, op jouw ritme en vanuit jouw mogelijkheden.

Voel je je aangesproken door wat je hier leest en wil je een afspraak met mij?

Mail dan naar lut@levenenwelzijn.be
of bel naar 0474/97.94.39 of 050/37.05.61 (na 17 uur)

 

Zie ook: http://levenenwelzijn.be/verlies-geleden/